Kalcer
Kalcer
Kalcer
Kalcer
Domov E-pošta Zemljevid straniFacebook
Kalcer
Kalcer
KalcerO podjetjuTrgovinaPonudbaKoristnoKontaktMontažaKalcer
Kalcer
Kalcer
Prodajni center za suho gradnjo
Izolacije
Kalcer
Kalcer
Kalcer
  www.kalcer.si
Za več informacij o posameznem programu kliknite povezavo na desni.

Če iščete še več informacij, pa vas vabimo, da nam pišete ali pa se oglasite v naših trgovinah.

Kalcer
Kalcer Kalcer
Kalcer
Kalcer
Kalcer
Kalcer
Kalcer
Kalcer
Kalcer
Kalcer
Vse vrste izolacij za stene, strope in tla.

Kalcer   Actis
Kalcer   Ampack
Kalcer   Climatizer Plus
Kalcer   Feelingwood
Kalcer   Foamglas
Kalcer   Isover
Kalcer   Knauf Insulation
Kalcer   Multipor
Kalcer   Puren
Kalcer   DuPont – Tyvek
Kalcer   Ursa
Kalcer   Va-Q-tec
Kalcer   YBS
Kalcer   Zvočne izolacije in akustične obloge


ČISTO VSE ZA MANSARDO

Izdelava udobnega podstrešnega stanovanja se začne z dobro izolacijo, pravo folijo in oblogo z gips ploščami, potrebujete pa še: strešna okna, podstrešne stopnice, vrata, barve, udobno kopalnico, požarno varno oblogo dimnika in ekonomično talno ogrevanje, primerno tudi za starejše objekte, kjer običajno ni na razpolago dovolj prostora.

Smo še kaj pozabili? Pišite nam ali pokličite 01/724 67 71!


Izolacija tal:

Upoštevajte, da nekatere vrste toplotne izolacije lahko uporabimo tudi kot zvočno izolacijo tal, druge pa so v ta namen neučinkovite!

Pri izolaciji prve ogrevane etaže uporabimo vsaj 10 cm debelo toplotno izolacijo, če pa za to nimamo dovolj prostora, poiščemo med učinkovitejšimi talnimi izolacijami (Actis trisosols ali Puren).

Za izolacijo tal na podstrešju lahko uporabimo pohodno izolacijo Knauf Insulation DF.


Izolacija fasade:

Pri obnovi fasade upoštevajte vsaj merila EKOSKLADA, torej 16 cm toplotne izolacije razreda 040 (izolacija iz EPS) ali 14 cm kamene volne razreda 034 . Debelina izolacije za fasade je lahko manjša, če izberemo bolj učinkovito toplotno izolacijo, npr.: Weber therm Plus Ultra 022, ali kombinacijo z grafitnim stiroporom.

Kadar želimo bolj paroprepustno izolacijo, lahko uporabimo mineralne plošče Multipor, kameno volno Knauf Insulation FKD, FKL ali Smartwall in fasadne sisteme, pri katerih so tudi lepila in zaključni sloji prilagojeni večji paroprepustnosti: Baumit, JUB ali Röfix.


Izolacija podstrešja in strehe:

Poleg steklene in kamene volne so nam na voljo še: izolacija iz lesne volne (Pavaflex), vpihana izolacija iz lesne celuloze (Thermocell) ali papirne celuloze (Climatizer Plus).

Kadar pa imamo premalo prostora za izolacijo, si pomagamo z novejšimi tipi izolacije: SuperQuilt ali Actis ali Isover Premium.

Kadar toplotno izolacijo lahko vgradimo samo z zgornje strani, na špirovce, oporabimo Termotop ali Puren.


Izolacija tlakov:

Praviloma potrebujemo zvočno izolacijo - preberite več o Zvočnih izolacijah.

Toplotna izolacija je običajno potrebna pod talnim gretjem in ker imamo po navadi premalo prostora za običajno izolacijo, lahko uporabimo Actis Trisosols ali Puren FAL.


Izolacija zunanjih sten z notranje strani:

Običajno problematična rešitev, ker izpostavi problem toplotnih mostov, zaradi česar se po vogalih in okrog oken pojavlja plesen. Pomagamo si lahko z izolacijo Renopor, s katero se elegantno izognemo težavm s kondenzom ali s sistemi za mokre prostore.

Kadar dajemo toplotno izolacijo na notranjo stran zunanjih sten, moramo upoštevati tudi prehod vlažnega zraka skozi stene, da ne pride do pretirane kondenzacije in plesni. Uporabimo izolacijo Multipor ali ustrezne folije, ki lahko delujejo kot parne zapore ali parne ovire, nekatere med njimi pa omogočajo prenos vlage v obe smeri . Taka napredna rešitev omogoča stalno izsuševanje vlage v konstrukciji - primer je folija Isover Vario KM.


Potrebujete pomoč? Pišite nam!


V pomoč pri odločitvi

Če vas velika ponudba različnih (ali pa podobnih) toplotno-izolacijskih materialov bega, pri izbiri upoštevajte naslednja dejstva:

Kalcer Večina proizvodov, ki jih dobite na slovenskem trgu (in prav vsi iz naše ponudbe) je kakovostnih izdelkov. Svoj namen pa dosežejo le s pravilno uporabo. Uporabite pravi material na pravem mestu!

Kalcer Učinek izolacije je v veliki meri odvisen od pravilnega načina vgradnje. Tudi cenejši izdelek lahko ustreza namenu, ga pa je praviloma potrebno graditi več! Če boste to upoštevali, boste opazili, da postanejo razlike v ceni med različnimi izdelki zanemarljive, če upoštevate toplotno učinkovitost posamezne konstrukcije.

Kalcer Če izolacijo vgrajujete sami, upoštevajte navodila proizvajalca! Če vam jo vgrajujejo drugi, zahtevajte jamstvo za dobro izvedbo! Kot pri ostalih storitvah tudi tu obstaja pravilo: za malo denarja, malo muzike!

Kalcer Še tisti, ki omahujete med izolacijami v gotovi obliki (plošče, filci) in izolacijami v razsutem stanju (t.i. vpihanimi izolacijami): v obeh primerih je kakovost izvedbe odvisna od strokovnosti in poštenosti izvajalca. Je pa res, da lahko pravilnost vgradnje izolacije v obliki plošč ali filcev lažje kontrolirate – tudi, če ste laik.

Kalcer Trenutno na trgu ni izolacijskega materiala, katerega prednosti bi bistveno odstopale od ostalih. Imajo pa različne lastnosti. Razlike so tolikšne, da se lahko vedno izbere najgospodarnejša ali vsakemu uporabniku najbolj prilagojena ali simpatična rešitev.

Kalcer Če se še vedno ne morete odločiti, vam preostane dvoje: vrzite kovanec – ali pa se oglasite pri nas! Radi pomagamo.


Potrebujete pomoč? Pišite nam!


Koristne povezave: Energija doma, Ensvet – energetsko svetovanje za občane, Eko sklad
Kalcer
Kalcer
© Kalcer d.o.o.Piškotki
Infonova

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje (podrobnejše pojasnilo). Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve ali izklop piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Kaj so piškotki?
Izsek razlage Informacijskega pooblaščenca v Republiki Sloveniji: »Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. ...« Nadaljevanje na sledeči povezavi: odprite datoteko PDF

Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:

  • Piškotek za hranjenje tekočih podatkov, potrebnih za delovanje spletnega mesta (seja), ki je veljaven zgolj med trajanjem obiska tega spletnega mesta.
  • Piškotki, ki služijo izključno za kontrolo shranjevanja piškotkov.
  • Google Analytics - trajni piškotki za merjenje in statistiko obiskov.

Upravitelj tega spletnega mesta in zbranih podatkov:
Kalcer d.o.o., Ljubljanska cesta 51, 1236 Trzin, Slovenija, direktor: Metod Cerar, ID: SI32979126

S klikom na spodnjo tipko lahko onemogočite vse piškotke, razen enostavnih piškotov, ki služijo izključno za tehnično izvedbo vaše prepovedi.

Sledilni piškotki so sedaj onemogočeni. S klikom na spodnjo tipko lahko omogočite vse piškotke:

Prepoved vseh sledilnih piškotkov
Dovolim piškotke (za boljšo uporabniško izkušnjo itd.)

S to povezavo lahko pobrišete vse naše piškotke z vašega računalnika in zapustite to spletno stran.

Zapri