profili
Perlite
suhi
perlit
Domov E-pošta Zemljevid straniFacebook
suhi
gips
gipsO podjetjuTrgovinaPonudbaKoristnoKontaktMontažaštukature
estrihi
Prodajni center za suho gradnjo
Kalcerjeva baza znanja
 
www.kalcer.si
 
Če v zbirki najpogostejših vprašanj in odgovorov ne boste našli odgovora na vaše vprašanje, vas prosimo, da se nam oglasite preko .
Najpogostejša vprašanja
   Ali lahko Kalcerjevo bazo znanja uporabljajo samo podjetja?
   Ne. Kalcerjeva baza znanja je namenjena tako izvajalcem kot fizičnim osebam. Seznam dokumentov, ki so na voljo, je prilagojen vsaki ciljni skupini posebej. Tako dokumenti namenjeni izvajalcem vsebujejo več tehničnih podatkov, dokumenti namenjeni fizičnim osebam pa več praktičnih nasvetov za uporabo naših izdelkov.
   Ali imate dovolj prostora za želeno toplotno izolacijo?
   Danes želimo večjo izolativnost, vprašanje pa je, če je bila velika debelina izolacije že projektirana in če je dovolj prostora zanjo. S tanjšo izolacijo je lahko strop v mansardi višji, kar nam poveča udobje, prostori pa so večji. Te pridobitve nam vedno povrnejo investicijo v boljšo izolacijo.
   Ali tudi vi želite boljšo zvočno izolacijo?
   Ni vam treba poslušati vsega iz sosednje sobe! Na trgu so že izdelki in materiali za dobro zvočno izolacijo. Obrnite se na specializirane prodajalce - poleg ustreznega izdelka boste dobili natančno navodila za vgradnjo, da bo učinek vgrajenih materialov kar največji.
   Kdaj so nujne posebne gradbene plošče?
   Za požarno zaščito v kurilnicah, ob dimnikih in kaminih ne zadoščajo navadne mavčne plošče, zato obstajajo lahke gradbene plošče iz drugih materialov in drugačnimi lastnostmi.
Malo poznane, pa koristne, so plošče za zaščito pred elektromagnetnimi sevanji, ter plošče, ki učinkujejo na čistost zraka v prostoru. Ni nam treba živeti in delati v nezdravih razmerah, če bi se jim lahko z uporabo takih izdelkov izognili.
Tudi za mokre prostore kot so kopalnice, savne, pralnice, za zunanjo rabo pod nadstreški ali okrog strešnih oken-frčad so posebne plošče. Že slabše vreme in sezonsko nihanje temperatur lahko povzročita, da se neprave plošče povesijo, barva ali omet pa odluščita. Stroški za popravilo so lahko veliki!
   Bi želeli talno ogrevanje, pa nimate dovolj prostora?
   Lahko se uporabi Variotherm sistem talnega, stenskega ali stropnega ogrevanja ali hlajenja. To je montažen sistem, primeren za vodo nizkih temperatur in nudi izredno visoke izkoristke. Lahko se uporablja tudi za hlajenje prostorov, ki je na ta način zdravo in brez prepiha. Zaradi majhne debeline in majhne teže je sistem primeren tudi za adaptacije.
suhi
© Kalcer d.o.o.
Infonova 2007