folije
folije
folije
parna zapora
Domov E-pošta Zemljevid straniFacebook
rezervna kritina
vgrajevanje izolacije
lepljenje folijeO podjetjuTrgovinaPonudbaKoristnoKontaktMontažaparopropustna folija
tesnilni trakovi
paropropustna folija
Prodajni center za suho gradnjo
DuPont – TYVEK strešne folije
DuPont
vetrna zapora
folije
Izolacije katalog Tyvek katalog DuPont Tyvek, www.dupont.com
DuPont je vodilno svetovno podjetje na področju raziskav in proizvodnje najsodobnejših materialov v različnih industrijskih branžah in naš dobavitelj strešnih folij.

TYVEK je njihova zaščitena blagovna znamka za zelo močno netkano vlaknovino iz polietilenskih vlaken visoke gostote, ki jo je težko trgati, da pa se rezati s škarjami. Skozi material lahko prehaja vodna para, ne pa tudi tekoča voda, kar daje materialu zelo širok spekter uporabe.
rezervna kritina
fasadna folija paropropustna folija
vetrna zapora
strešna folija
lepljenje folije
notranja folija, parna ovira, parna zapora
folije
fasadna folija
rezervna kritina
lepljenje folije
Poleg podatkov o lastnostih toplotno izolacijskih materialov je za učinkovito izoliranje potrebno vedeti tudi to, na kaj vpliva prehod vlage skozi izolirane konstrukcije. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi.

Izbira strešnih folij in izolacij je lahko težka. Če potrebujete pomoč pri izbiri, nam pišite!


Izdelki strešnega programa TYVEK nudijo dodatno zaščito strešne konstrukcije. Še posebej je to pomembno, kadar je podstrešje (mansarda) bivalno, saj v takem primeru v samo streho vložimo veliko denarja za dobro strešno kritino, dobro toplotno izolacijo in notranje obloge mansardnega stanovanja.

Brez pravilno vgrajenih strešnih folij, pa streha ne bo dobro delovala. Potrebne so:

folije rezervna kritina – folija, ki služi za dodatno zaščito pred padavinami, istočasno pa mora biti prepustna za zrak;

strešna folija vetrna zapora – folija, ki ščiti izolacijo pred prepihovanjem in s tem zagotavlja in povečuje učinkovitost izolacije; običajno sta rezervna kritina in vetrna zapora združeni v enem izdelku.

Če vam tehnični listi v nadaljevanju ne bodo zadoščali, nam pošljite povpraševanje in pomagali vam bomo izbrati pravega.

DuPont™ Tyvek® Solid tehnični list
DuPont™ Tyvek® Solid Silver tehnični list

folija parna ovira / parna zapora – folija, ki zmanjšuje ali preprečuje prehod vlažnega zraka iz notranjega prostora v izolacijo in leseno strešno konstrukcijo in s tem navlaževanje ter posledično hitrejše propadanje teh materialov.

DuPont™ Typar® tehnični list
DuPont™ Tyvek® VLC tehnični list

vetrna zapora tesnilni in lepilni trakovi – s katerimi folije spajamo med seboj in z ostalimi konstrukcijami ter tako zagotavljamo učinkovitost folij.

Pravilna vgradnja/montaža strešne folije s pripomočki Tyvek

Na podoben način, kot se uporabljajo folije v strešnih konstrukcijah, se uporabljajo tudi folije v konstrukcijah fasadnih zidov.

paropropustna folija Kadar izolacijo vgrajujemo na notranji strani zidov, na notranji strani izolacije vgradimo še parno oviro ali parno zaporo. Tudi tu ima parna ovira/zapora nalogo preprečiti navlaževanje izolacije, saj vlažna izolacija ne opravlja svoje funkcije, poleg tega pa poveča še možnost za razvoj plesni ali lesne gobe. Ali je v taki konstrukciji potrebna parna ovira ali parna zapora, je potrebno preveriti z izračunom. Naj bo vgrajevanje izolacije na notranji strani zidov le izjema, kadar ni druge rešitve!

rezervna kritina Pri vgradnji izolacije na zunanji strani zidu in izdelavi prezračevane fasade je potrebna uporaba rezervne kritine/vetrne zapore.

DuPont™ Tyvek® UV Facade tehnični list

Za ugodno ponudbo in pomoč pri izbiri pravega materiala nam pišite.

Koristne povezave: Arso Ekosklad
zaščita pred padavinami

parna ovira
vetrna zapora Če želite več infomacij o programu, nam, prosimo, pošljite povpraševanje.
lepljenje folije
lepilni trakovi Iskanje dokumentov o programu v "Bazi znanja".
parna ovira

na vrh
lepljenje folije
fasadna folija
© Kalcer d.o.o.Piškotki
Infonova

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje (podrobnejše pojasnilo). Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve ali izklop piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Kaj so piškotki?
Izsek razlage Informacijskega pooblaščenca v Republiki Sloveniji: »Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. ...« Nadaljevanje na sledeči povezavi: odprite datoteko PDF

Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:

  • Piškotek za hranjenje tekočih podatkov, potrebnih za delovanje spletnega mesta (seja), ki je veljaven zgolj med trajanjem obiska tega spletnega mesta.
  • Piškotki, ki služijo izključno za kontrolo shranjevanja piškotkov.
  • Google Analytics - trajni piškotki za merjenje in statistiko obiskov.

Upravitelj tega spletnega mesta in zbranih podatkov:
Kalcer d.o.o., Ljubljanska cesta 51, 1236 Trzin, Slovenija, direktor: Metod Cerar, ID: SI32979126

S klikom na spodnjo tipko lahko onemogočite vse piškotke, razen enostavnih piškotov, ki služijo izključno za tehnično izvedbo vaše prepovedi.

Sledilni piškotki so sedaj onemogočeni. S klikom na spodnjo tipko lahko omogočite vse piškotke:

Prepoved vseh sledilnih piškotkov
Dovolim piškotke (za boljšo uporabniško izkušnjo itd.)

S to povezavo lahko pobrišete vse naše piškotke z vašega računalnika in zapustite to spletno stran.

Zapri