estrihi
izolacija
suhi estrih
izolacijski material
Domov E-pošta Zemljevid straniFacebook
armstrong
izolacija
gips ploščeO podjetjuTrgovinaPonudbaKoristnoKontaktMontažaarmstrong
suha gradnja
izolacijski material
Prodajni center za suho gradnjo
ISOVER izolacijski materiali
armstrong
gips plošče
mineralna volna
Izolacije www.isover.si
Kubični meter toplotne izolacije lahko preprosto vzamete v roke

Mineralna volna ISOVER je zelo lahka. Po zaslugi komprimiranja 6:1 varčno izrablja prostor pri prevozu in na gradbišču. Tako letno potrebujemo preko 10.000 tovornih prevozov manj.

Si lahko predstavljate, da lahko kubični meter toplotne izolacije preprosto vzamete v roke.

mineralna volna
suha gradnja suha gradnja
plošče
suhi estrih
velika slika
Perlite
velika slika
Perlite
Poleg podatkov o lastnostih toplotno izolacijskih materialov je za učinkovito izoliranje potrebno vedeti tudi to, na kaj vpliva prehod vlage skozi izolirane konstrukcije. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi.
NOVO: nekatere izdelke iz našega prodajnega programa lahko kupite tudi v spletni trgovini. Ponudbo bomo še dopolnjevali. Vabljeni v trgovina-kalcer.si!

ISOVER – strokovnjak za izolacijske materiale z dobrimi idejami

Za vsako področje uporabe obstaja ustrezen izolacijski material ISOVER. Vsak specialni izdelek so tehniki ISOVERJA razvili s premislekom, pri čemer so upoštevali želje strank in zahteve po kakovostnem izolacijskem materialu, ki varuje naravne vire ter skrbi za kar največje udobje.

ISOVER je izolacijski material z več kot 50-letno tradicijo.


PREMIUM IZOLACIJSKI FILC
Visokoizolativni vpenjalni filc z zelo nizko toplotno prevodnostjo λD = 0,032 W/mK je namenjen za uporabo pri vseh vrstah neobremenjenih konstrukcij, kjer želimo prihraniti prostor in ohraniti vitkost konstukcij.

Na ta način se projektantom in arhitektom odpirajo nove možnosti oblikovanja in uporabnosti. Pri novogradnjah je moč istočasno pridobiti več prostora in povečati energijsko učinkovitost ter na ta način povečati tržno vrednost nepremičnine.

Pri prenavljanju oz. saniranju starejših zgradb in objektov je često prostor za vgradnjo sodobnih izolacijskih materialov omejen. Zahavljujoč nizki vrednsti toplotne prevodnosti

λD = 0,032 W/mK ISOVER PREMIUM toplotno–izolacijskega filca iz steklene volne lahko vendarle z vgradnjo le-tega v postopku prenavljanja oz. sancije dosežemo znatno izboljšanje energijske učinkovitosti – najboljšo izolacijo za zmanjšanje stroškov ogrevanja in visoko stopnjo bivalnega ugodja.

PRIHRANEK IZOLACIJSKE DEBELINE PRI ENAKI U-VREDNOSTI (TOPLOTNA PREHODNOST)
Za dosego U-vrednsti 0,10 W/m2K potrebujemo pri običajnih izolacijskih materialih z λD = 0,040 W/mK debelino okrog 38 cm. Enak učinek in udobje dosežemo npr. z ISOVER PREMIUM debeline 30 cm, ki ima vrenost toplotne prevodnosti lλD le 0,032 W/mK.

Zaradi tega je lahko tudi konstrukcija bistveno tanjša, kar pri zmanjšanju debeline za omenjenih 8 cm znaša pri stanovanjski površini ca. 150 m2 izdatnih 4 m2 bivalnega prostora, kar je dovolj za manjšo kopalnico. Torej ?

Tehnične karakteristike ISOVER PREMIUM
estrihi Nazivna vrednost toplotne prevodnosti λD = 0,032 W/mK
montažna gradnja Varna in negorljiva – razred požarnih lastnosti A1
gips plošče Odlična zvočna izolativnost
gips plošče Linearna upornost zračnemu toku Ξ = ≥ 5 kPa•s/m2
suha gradnja Oznaka MW – EN 13162 – T2 – MU1 – Afr5
suha gradnja Debeline: 5, 10, 12, 14 in 16 cm

Isover DOMO Isover MK-KF Isover PREMIUM

Letak ISOVER PREMIUM Letak ISOVER PREMIUM


PARNA OVIRA ISOVER VARIO KM
Zaradi strahu pred morebitno kondenzacijo vodne pare so se v preteklosti vgrajevale aluminijske in sintetične folije, ki so preprečevale prodiranje vodne pare. V sodobni gradnji danes uporabljamo paroprepustne folije, ki delujejo kot parne ovire.

S parnimi zaporami bi naj reševali problem vlage v strešni konstrukciji, vendar je v resnici drugače. Po zaključku gradnje ostaja vlaga povsod – tudi v leseno-strešnih konstrukcijah. Da bi omogočili optimalno izsuševanje, je ISOVER razvil prilagodljivo parno oviro s spremenljivo Sd vrednostjo.

Parna ovira ISOVER VARIO KM uravnava izsuševanje konstrukcije v kateremkoli letnem času – tako pozimi kot poleti. Poliamidna folija, ki ima podobne lastnosti kot človeška koža, reagira na neposredno vlažnost zraka tako, da se mikropore odpirajo oziroma zapirajo. Lahko bi dejali, da folija »diha« in reagira »inteligentno«.

Parno oviro ISOVER VARIO KM vgrajujemo pri toplotno izoliranih poševnih in ravnih strehah na notranji – topli strani izolacije nad stropno oblogo (mavčne plošče, lesena obloga).


VARNEJŠA PRIHODNOST Z MATERIALI ISOVER
Toplotna zaščita je zaščita okolja. Zato je mineralna volna ISOVER izdelana iz surovin, ki so okolju prijazne. To sta 65- odstotkov kakovostnega odpadnega stekla, zaradi katerega je mineralna volna ISOVER reciklažno izolacijsko sredstvo in kremenčev pesek, ki se v naravi nakaja v neomejenih količinah; mineralna volna ISOVER  je torej naravno izolacijsko sredstvo.

Odpadno steklo in kremenčev pesek sta glavni sestavini vseh izdelkov iz mineralne volne ISOVER.

ISOVER-Občutno boljši za obdelavo
Mineralna volna ISOVER- stanovalcem omogoča prijetno počutje in ustreza toploizolacijskim zahtevam sodobnega časa, saj je občutneje mehkejša in prijetnejša, kar tudi poenostavi njeno obdelavo.

MK-KF in MK DUO
Na tržišče pošiljamo stekleno volno za lahke konstrukcije z odlično toplotno izolativnostjo (najnižjo toplotno prevodnostjo λD = 0,034 W/mK) z nazivom:

MK-KF (MULTI-KOMFORT PASSIVHAUS KLEMMFILZ) katalog Styleline
in
MK-DUO (MULTI-KOMFORT PASSIVHAUS FILZ DUO) katalog Styleline


Koristne povezave: Arso Ekosklad
montažna gradnja

Perlite
Knauf Če želite več infomacij o programu, nam, prosimo, pošljite povpraševanje.
štukature
štukaturni profili Iskanje dokumentov o programu v "Bazi znanja".
štukature

na vrh

gradnja
perlit
© Kalcer d.o.o.Piškotki
Infonova

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje (podrobnejše pojasnilo). Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve ali izklop piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Kaj so piškotki?
Izsek razlage Informacijskega pooblaščenca v Republiki Sloveniji: »Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. ...« Nadaljevanje na sledeči povezavi: odprite datoteko PDF

Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:

  • Piškotek za hranjenje tekočih podatkov, potrebnih za delovanje spletnega mesta (seja), ki je veljaven zgolj med trajanjem obiska tega spletnega mesta.
  • Piškotki, ki služijo izključno za kontrolo shranjevanja piškotkov.
  • Google Analytics - trajni piškotki za merjenje in statistiko obiskov.

Upravitelj tega spletnega mesta in zbranih podatkov:
Kalcer d.o.o., Ljubljanska cesta 51, 1236 Trzin, Slovenija, direktor: Metod Cerar, ID: SI32979126

S klikom na spodnjo tipko lahko onemogočite vse piškotke, razen enostavnih piškotov, ki služijo izključno za tehnično izvedbo vaše prepovedi.

Sledilni piškotki so sedaj onemogočeni. S klikom na spodnjo tipko lahko omogočite vse piškotke:

Prepoved vseh sledilnih piškotkov
Dovolim piškotke (za boljšo uporabniško izkušnjo itd.)

S to povezavo lahko pobrišete vse naše piškotke z vašega računalnika in zapustite to spletno stran.

Zapri