knauf
suhi estrih
izolacija
perlite
Domov E-pošta Zemljevid straniFacebook
armstrong
armstrong
izolacijaO podjetjuTrgovinaPonudbaKoristnoKontaktMontažaestrih
štukature
estrih
Prodajni center za suho gradnjo
Knauf – Perlite
estrih
gips plošče
suhi estrih
Mavčni sistemi www.perlite.de
Program Knauf-Perlite predstavlja skupino materialov, ki jih najpogosteje uporabljamo za izdelavo suhih estrihov. Te materiale predstavljajo ekološka izolacijska nasutja ter talne plošče za toplotno izolacijo, izravnavo višin ter zvočno izolacijo. Sistem je primeren tako za sanacije in obnove obstoječih objektov, kot tudi za novo gradnjo.
Poleg Perlita, ki ga uporabljamo za suhe estrihe, obstajajo še posebni tipi perlita, uporabni pri izdelavi lahkega betona, za filtriranje v industriji pijač, kot kriogena izolacija (uporablja se lahko v temperaturnem območju od – 250°C pa do + 800°C) ter kot aditiv v vrtnarstvu.
Izdelki iz perlita so ekološko neoporečni izdelki, za katere proizvajalec jamči z znakom


plošče
estrih Bituperl - toplotna izolacija in izravnava betonske plošče
izolacija
Siliperl - za lesena tla
gradnja
Nivoperl - ekološka izolacija
knauf
Isoself - najlažja izolacija
Perlite
Perligran - za zdrave sadike
NOVO: nekatere izdelke iz našega prodajnega programa lahko kupite tudi v spletni trgovini. Ponudbo bomo še dopolnjevali. Vabljeni v trgovina-kalcer.si!

Knauf-Perlite predstavlja skupino materialov, ki služijo za izdelavo suhih estrihov in fasadnih plošč. Sem spadajo ekološka izolacijska nasutja ter talne plošče za toplotno in zvočno izolacijo ter izravnavo višin.

Predstavljeni so osnovni izdelki. Če dvomite, kateri med njimi je pravi za rešitev vašega problema, nam pišite!

Za toplotno izolacijo in izravnavo betonskih tal - BITUPERL
Bituperl je lahko nasutje iz ekspandiranega perlita, s katerim izoliramo in istočasno poravnamo neravna tla. Zaradi dodatka naravnega bitumna, s katerim je impregniran del zrnc, se nasutje pod obremenitvijo sprime, tako, da ni več sipko. Polaganje pohodnih plošč (OSB ali mavčne plošče) je s tem olajšano. Je idealna izolacija pri prenovah na betonskih podlagah.
profili Bituperl - toplotna izolacija in izravnava betonske plošče

Siliperl - za lesena tlaKako poravnati stara lesena tla? Z nasutjem SILIPERL.
Stare deske prekrijemo z gradbenim papirjem, da nasutje ne uhaja med režami, nato pa nasujemo toliko nasutja, da tla poravnamo. Siliperl je težje nasutje iz neekspandiranega perlita. Nasutje se ne poseda in ga ni potrebno zbijati ali kako drugače komprimirati. Prilagojeno je prav vgradnji v lesene konstrukcije. Na nasutje položimo ploščo iz lesnih vlaken, ki izboljša zvočno izolacijo, nato pa še gradbene plošče (OSB, »gips« plošče ali betonske plošče). Siliperl je idealna rešitev za obnovo starih lesenih stropov, pa tudi pri izgradnji novih lesenih stropov oz. tal. Pri novih lesenih tleh se pogosto pojavi problem, kam z vsemi instalacijami. Elektroinštalacije, vodovodne cevi, kanalizacija in prezračevanje lahko zahtevajo 10 do 15 cm debel izravnalni sloj. Z nasutjem Siliperl tla, na katerih so inštalacije, poravnamo in obenem izoliramo.
Če nam zmanjkuje prostora, za talno gretje lahko uporabimo sistem Variotherm Variocomb, ki je z 20 mm najtanjši vodni sistem za talno ogrevanje.

Nivoperl - ekološka izolacijaEkološka toplotna izolacija - NIVOPERL
Nivoperl je nasutje za toplotno in zvočno izolacijo. Zrna ekspandiranega perlita so impregnirana z naravnim voskom, zaradi česar je to nasutje ekološko neoporečno. Zaradi majhne nasipne teže, samo 1,5 kg/m2 za 1 cm debelo plast nasutja, ga lahko uporabljamo za stare, slabo nosilne strope, kjer bi bil betonski estrih pretežak.
Zvočna izolativnost stropne konstrukcije se lahko izboljša do 31 dB, s toplotno prevodnostjo 0,06 W/mK pa se uvršča med zelo dobre toplotno izolacijske materiale.

Isoself - najlažja izolacijaNajlažja toplotna izolacija – ISOSELF
V starih lesenih stropih so med stropnike za zvočno izolacijo nasipali prodec (»rizl«), drobljene gradbiščne ostanke, pogosto pomešane z žaganjem. Zgodi se, da moramo pri obnovi to nasutje odstraniti (zaradi prisotnosti vlage, plesni, trohnobe, lesnih gob…). Kadar se obnavlja lesen strop, se s perlitnim nasutjem Isoself pridobi nekoliko lažjo konstrukcijo. Isoself ne vsebujejo nobenih dodatkov, je čist, ekološko nevtralen, mineralni material, negorljiv in lahek. Delo je enostavno, saj ga iz vreče samo stresemo med stropnike. Če so med starimi deskami reže, jih prej prekrijemo z gradbenim papirjem, da nasutje ne uhaja.
Isoself izolacijo lahko nasujemo tudi v votle stene, kot izolacijo okrog dimniške cevi (saj je negorljiv), lahko pa ga uporabimo tudi za izolacijo lesene strešne konstrukcije.

Kadar je potrebna velika višina nasutja, npr. nad starimi oboki, se uporabno tudi Fermacell vezano nasutje.

Perligran - za zdrave sadikePerlit za vrtnarje - Perligran
Poleg materiala za gradbeništvo proizvaja Perlite tudi vrtnarski perlite, ki ga prodajamo pod imenom Perligran.
Granulacija od 0-6 mm, embalaža: 100 l vreče. Namenjen je tako profesionalni rabi kot za domače vrtnarjenje. Uporablja se kot Ph nevtralno sredstvo, ki optimalno prezrači prst ali substrat, za rahljanje prsti in zadrževanje vlage. Je odlična podlaga za vzgojo sadik, tudi za hidroponično vzgojo, saj omogoča enostavno in zanesljivo doziranje hranilnih dodatkov.
S Perligranom izboljšamo slabo prepustne zemljine, tako pripravljena podlaga pa je idealna za vraščanje nove trate, tudi na zahtevnih terenih, kot so igrišča za golf ali nogometna igrišča.

izolacija

perlite
profili Če želite več infomacij o programu, nam, prosimo, pošljite povpraševanje.
estrihi
gips plošče Iskanje dokumentov o programu v "Bazi znanja".
montažna gradnja

na vrh

estrih
gradnja
© Kalcer d.o.o.Piškotki
Infonova

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje (podrobnejše pojasnilo). Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve ali izklop piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke za merjenje obiskov in boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.

Kaj so piškotki?
Izsek razlage Informacijskega pooblaščenca v Republiki Sloveniji: »Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. ...« Nadaljevanje na sledeči povezavi: odprite datoteko PDF

Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:

  • Piškotek za hranjenje tekočih podatkov, potrebnih za delovanje spletnega mesta (seja), ki je veljaven zgolj med trajanjem obiska tega spletnega mesta.
  • Piškotki, ki služijo izključno za kontrolo shranjevanja piškotkov.
  • Google Analytics - trajni piškotki za merjenje in statistiko obiskov.

Upravitelj tega spletnega mesta in zbranih podatkov:
Kalcer d.o.o., Ljubljanska cesta 51, 1236 Trzin, Slovenija, direktor: Metod Cerar, ID: SI32979126

S klikom na spodnjo tipko lahko onemogočite vse piškotke, razen enostavnih piškotov, ki služijo izključno za tehnično izvedbo vaše prepovedi.

Sledilni piškotki so sedaj onemogočeni. S klikom na spodnjo tipko lahko omogočite vse piškotke:

Prepoved vseh sledilnih piškotkov
Dovolim piškotke (za boljšo uporabniško izkušnjo itd.)

S to povezavo lahko pobrišete vse naše piškotke z vašega računalnika in zapustite to spletno stran.

Zapri