Lesene obloge uporabljamo tam, kjer moramo združiti dobro akustiko, vrhunski dizajn, kvalitetno, trajnost in naraven material: v športnih dvoranah in telovadnicah, koncertnih in konferenčnih dvoranah, predavalnicah, šolah, knjižnjicah, galerijah in drugih javnih prostorih, v katerih se zbira več ljudi, pa tudi v drugih reprezentančnih in stanovanjskih prostorih.

Lambri Grille
Lambri Grille

Značilnosti oblog Lambri:

  • različni osnovni materiali: iverne plošče, MDF plošče ali vezane plošče,
  • končna obdelava: več kot 40 vrst različnih lesnih furnirjev,
  • površinska zaščita: UV poliakrilaten lak,
  • navadne in požarno varne obloge,
  • odlična akustika s pomočjo perforacije, utorov, zarez,
  • enostavno vzdrževanje,
  • več vrst različnih proizvodov za različne sisteme montaže,
  • kombinacijastropnih in stenskih oblog,
  • vrhunski izgled.

TOPLINE

Topline

Akustika z visoko absorpcijo zvoka v kombinaciji z dekorativnimi utori.

Stene in stropi so bistveni za doseganje zvočnega udobja. Uporaba Topline® lesene obloge je lahko v celoti usklajena s potrebami prostora s kombinacijo odboja, difuzije in absorpcije. Topline® plošče in kasete so iz MDW MDF lesa, z vidnim stranskim furnirjem, melaminskim dekorjem ali RAL / NCS barvo. Na vidni strani so simetrični utori, hrbtna stran pa ima zasnovo, ki omogoča prehod zvočne energije.

Črna akustična membrana omogoča prenos zvočne energije v toplotno (akustični princip), zaradi česar je Topline® edinstven koncept, univerzalno uporaben za uresničitev zelo posebnega notranjega oblikovanja.
Na voljo je v petih modelih: TLD, TLS, TVB, TTA, TLQ

Pri modelu TLD so utori razporejeni na vidni strani. Nasprotna stran je zaprta. Uporablja se zlasti tam, kjer sta potrebna refleksija in delna difuzija zvočne energije. Absorpcija je majhna. Model TLD je mogoče kombinirati z drugimi modeli.

Pri modelu TLS je na vidni strani vidna majhna odprtina ovalne oblike. Reže so tudi na hrbtni strani.

Model TVB spominja na TLS, na hrbtni strani pa je narejen dvojni vzorec, zaradi česar je odprtina na vidni strani skrita. Plošče TVB uporabljamo za visoko absorpcijo zvoka.

Pri modelu TTA je vidna okrogla 8-milimetrska perforacija, pri čemer lahko na vidni strani izberemo pravokotno ali rombasto orientirano perforacijo z luknjicami na razmiku 16 ali 32 mm. Pri modelu TLQ je uporabljena dvojna perforacija; 1,5 mm na vidni strani in 5 mm na hrbtni strani. Ta lesena akustična obloga daje bolj umirjeno podobo, hkrati pa ohranja visoko absorpcijo zvoka.

LAWAPAN WALL

Lawapan Wall

Stenske obloge Lawapan Wall so projektne obloge, ki se prilagodijo varnostnim (požar) in akustičnim zahtevam Ustrezno akustiko dosežemo s kombinacijo polnih in perforiranih plošč. Perforacija je lahko okrogla ali ovalna.

Prednost za izvajalce: enostavna namestitev.

Prednost za uporabnike: brez posebnega vzdrževanja, trajna, ekološka, prijetna lesena obloga.

Prednost za projektante: kombinacija z enakimi stropnimi oblogam

SOUNDTUBE

Soundtube

Paneli Soundtube® se uporabljajo v pisarnah, stanovanjskih stavbah, športnih centrih in nakupovalnih centrih. Plošče so sestavljene iz žlebičenih ivernih plošč iz lesa iglavcev evropskega porekla. Odprta struktura lesnih sekancev v kombinaciji s kanali absorbira zvočno energijo in skrajša odmevni čas. Plošče se dobijo v šestih modelih.

Žlebičena iverna plošča je izdelana iz masivnega lesa (ESW) v debelini 24 ali 31 mm.Plošče ustrezajo standardu D-s3-d0 za požarno varnost in E1 standardu za emisije.

Pri ploščah Soundtube® tipa GR absorpcijo zvoka dosežemo z usmerjanjem zvočne energije v posebej oblikovane kanale na vidni strani plošč. Z dimenzijo in razporeditvijo kanalov dosežemo različne absorpcije. Pri stenski oblogi Soundtube® OR pa se dodatna zvočna absorpcija doseže plošče z režami na hrbtni strani plošč.

LINEAR

Linear

Linear stenske obloge so izdelane iz masivnega ali lameliranega lesa, lužene, lakirane ali barvane. Na naravnem lesu so vidne vse njegove značilnosti: grče, raze in razbarvanja. Zaradi možnosti deformacij je debelina in širina desk omejena. Požarno varnost povečamo s premazi ali sistemsko barvno požarno zaščito.

Na voljo je več vrst masivnega lesa, možna je tudi izvedba HPL z melaminskim dekorjem, pri čemer je zaradi boljše dimenzijske stabilnosti več izbire pri debelini in širini lamel. Tudi pri tej izvedbi lahko s premazi povečamo požarno odpornost obloge.

Zaradi posebnih trakov, vstavljenih v stike med lamelami, se poveča zvočna absorpcija obloge, obenem pa so stiki prahotesni.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.