V Članki

Vakuumski izolacijski paneli že desetletja spadajo med najbolj učinkovite izolacijske materiale tudi v gradbeništvu, ne le v industriji. Kljub višji ceni so nenadomestljivi v primerih, ko nam majhna debelina izolacije reši konstrukcijske težave in zahteve po energetski učinkovitosti.

Osnovne lastnosti

Jedro Va-Q-Tec vakuumskih panelov je iz negorljivega silicijevega oksida v prahu (silike), zrakotesno ovitega v kompozitno folijo in vakuumiranega. Toplotna prevodnost panelov (z upoštevanjem staranja v 50 letih) je le 0,0045 W/m.K, kar je več kot 10 krat učinkovitejše od običajnih izolacijskih materialov, to pa pomeni bistveno manjše debeline izolacije.

Va-Q-tec

Toplotna prevodnost je tovarniško kontrolirana, vsak panel pa je opremljen s posebnim senzorskim mestom, da lahko že pred nameščanjem preverimo, če je panel brez poškodbe in se tako izognemo slabi izvedbi.

Va-Q-tec

Posebnost

Ovoja vakuumskih panelov se ne sme poškodovati, zato se jih ne reže ali vrta, pač pa prosto polaga ali lepi. Kljub temu, da imajo poškodovani paneli še vedno zavidljivo nizko toplotno prevodnost (0,022 W/m.K), jih je bolje pred poškodbami zaščititi. Zato jih polagamo na gladke površine, kadar pa le teh ni mogoče zagotoviti, uporabimo panele z zaščitnim slojem iz XPS ali EPS izolacije, lahko pa tudi s slojem mikrogranulirane gume, ki dodatno izboljša še zvočno izolacijo (prehod udarnega zvoka).

Va-Q-tec

Dobava

Vakuumski izolacijski paneli so na voljo v nekaj standardnih dimenzijah, s katerimi lahko pokrijemo večje površine, po potrebi pa se lahko naročijo tudi dimenzije po meri, pri čemer pa ni potrebno, da so oblike pravokotne. Rok dobave je kratek, standardne dimenzije so dobavljive v tednu ali dveh, izdelki po naročilu pa nekoliko kasneje.

Va-Q-tec

Uporaba

Izolacijo iz vakuumskih panelov uporabimo povsod tam, kjer nam za druge izolacijske materiale zmanjka prostora, uporabnost prostora in konstrukcijska pravilnost rešitve pa upravičita višjo ceno.

Izolacija tal
Fasadna izolacija
Ravna streha

Brošura

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.