Balkonska ograja

Pri prenovi fasade je treba precej pozornosti nameniti tudi balkonu. Stara balkonska ograja pokvari videz nove fasade. Če nas moti pogled skozi kovinsko ograjo, jo lahko delno ali v celoti zakrijemo s ploščami Cetris ali paneli J. Hardie. Ograja, ki vsaj delno zakrije pogled na balkon ali teraso, zagotovi potrebno zasebnost, obenem pa poenoti videz vseh balkonov na večstanovanjskih zgradbah. Fasada hiše s tako prenovljenimi balkoni je popolnejša, vzdrževanje pa enostavno.

balkonska_ograja_cetris
Balkonska ograja Cetris

Cementne plošče Cetris so preskušene prav za uporabo na balkonih. Lahko se uporabljajo surove, nebarvane ali pa jih prebarvamo s fasadno barvo. Paneli J. Hardie se dobijo že barvani v 21 barvnih odtenkih.

Izoliranje zunanjih sten, ki mejijo na balkon

Običajno smo omejeni s prostorom, saj so okenske in vratne odprtine v teh stenah velike. Zato za izoliranje sten uporabljamo tanjše izolacije, kot so penjen poliuretan puren, penjen bakelit webertherm Plus Ultra 020 ali vakuumski izolacijski paneli Va-Q-vip.

Izoliranje betonske plošče

Cetris

Kadar balkon predstavlja izrazit toplotni most, ga lahko izoliramo s spodnje in zgornje strani. Tudi v teh primerih je zaželena čim tanjša izolacija.

Za izolacijo balkona s spodnje strani uporabimo vakuumske izolacijske panele Va-Q-vip, ki jih zagozdimo med purenitne letve in obložimo s fasadnimi ploščami Cetris, J. Hardie ali lesenim opažem.

Izoliranje pohodne površine balkona omejuje višina praga pri balkonskih vratih. Primerna rešitev je sistem JUB Hydrosol Balcony, pri katerem močno EPS- izolacijo utrdimo s posebno trdo armirano pohodno malto.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.