zvocna-izolacija-tal

V konstrukciji tal najlažje izdelamo zvočno izolacijo, ki preprečuje prenos udarnega/pohodnega zvoka.

Na voljo je več materialov, ki jih izberemo glede na vrsto stropa oz. medetažne konstrukcije (betonska plošča, strop monta, lesena konstrukcija, jeklena konstrukcija, jeklena sovprežna konstrukcija …), glede na vrsto talne obloge (tekstil, PVC, parket, laminat, keramika/kamen, estrih + Cement Design ali epoksi) in glede na višino, ki jo imamo na razpolago.

Uporabimo lahko zvočnoizolacijske plošče iz kamene ali lesne volne, sintetičnih filcev ali pene, plute ali gume. Tudi nekateri materiali za izravnavo podlage pripomorejo k zmanjšanju širjenja udarnega zvoka – npr. nasutje Bituperl.

Lesena stropna konstrukcija

Med lesenimi stropniki je običajno opaž in na njem nasutje iz proda, peska s primesmi zdrobljene malte, žaganja in podobnega. To nasutje s svojo maso izboljšuje zvočno izolacijo, zato ga ne odstranjujemo, lahko pa ga dopolnimo (uporabimo le suhe materiale, npr. Siliperl ali plamensko sušen kremenčev pesek večje granulacije).

Med lesene stropnike in deske dodamo gumijaste podložne trakove za zmanjšanje prenosa udarnega zvoka.

Maso lesenega stropa in s tem zvočno izolacijo lahko povečamo tudi s suhimi nasutji, npr. z nasutjem Fermacell. Kadar pa je treba neravno leseno podlago izravnati, uporabimo suho nasutje za lesene konstrukcije Siliperl za debeline do 6 cm ali vezano nasutje Fermacell za večje debeline. Izdelava novih tal na suho je hitra, v prostore ne vnašamo dodatne vode in vlage, s polaganjem talnih oblog pa lahko začnemo praktično takoj.

Kaj pa kombinacija s talnim gretjem

Pod talno gretje na toplo vodo, pri katerem so cevi vgrajene v cementni estrih, polagamo izolacijo iz kamene volne Knauf Insulation TP (2–4 cm), ekspandirane gume Ecoroll (3–6mm) ali večslojne izolacije Actis Trisosols (7 mm). Enake izolacije lahko uporabimo, če bo na estrih vgrajeno električno talno gretje.

Suhomontažno talno gretje Variotherm je tanjše in lažje, zato potrebujemo zvočnoizolacijske materiale, ki se pod obremenitvijo manj stisnejo, a so še vedno elastični, npr. mikrogranulirana guma Ecoroll.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.