kalcerNonprioritySearchKeywords

Obloge sten s Knauf ploščami, Obloge sten z Rigips ploščami, Rigips Lepljene stenske obloge, Zvočno izolacijske obloge Rigips DuoTech, Zvočno izolacijske obloge NDA, Zvočno izolacijske obloge NDA, Kovinska mreža Progress Architecture kot stenska obloga, Kovinske stenske obloge Progress Architecture so trajne in robustne, Progress Arch kovinske obloge

Stenske obloge iz mavčnih plošč

Kadar želimo dodatno toplotno izolirati zunanje stene z notranje strani, je potrebno upoštevati tudi prehod vlažnega zraka skozi konstrukcijo. Zato je take konstrukcije potrebno preveriti s fizikalnim izračunom, da se izognemo težavam, ki jih lahko povzroči kondenzacija. Če je potrebno, preko izolacije namestimo še parno zaporo.

YouTube

To vsebino zagotavlja zunanji ponudnik YouTube. S klikom na "Predvajaj video" sprejemate tudi politiko (piškotki, pogoji uporabe, itn.) ponudnika YouTube (več informacij je na voljo pri ponudniku YouTube).

Predvajaj video

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iS25hdWYgVm9yc2F0enNjaGFsZSIgd2lkdGg9IjExNDAiIGhlaWdodD0iNjQxIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlvdXR1YmUtbm9jb29raWUuY29tL2VtYmVkLzdLTGFzMThqa3RVP2ZlYXR1cmU9b2VtYmVkIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=

Na učinkovitost zvočne izolacije najbolj vplivata vrsta in način postavitve podkonstrukcije, ter vrsta in debelina obloge, nekaj pa tudi izolacijski material. Več o zvočno-izolacijskih oblogah v poglavju Zvočna izolacija.

Obloga, s katero prekrivamo instalacije (inštalacijske jaške), mora včasih ščititi tudi pred požarom, zato upoštevamo navodila, ki določajo vrsto in debelino obloge glede na zahtevano požarno zaščito.

Lesene stenske obloge

Lesene obloge uporabljamo tam, kjer moramo združiti dobro akustiko, vrhunski dizajn, kvalitetno, trajnost in naraven material: v športnih dvoranah in telovadnicah, koncertnih in konferenčnih dvoranah, predavalnicah, šolah, knjižnicah, galerijah in drugih javnih prostorih, v katerih se zbira več ljudi, pa tudi v drugih reprezentančnih in stanovanjskih prostorih.

Lesene obloge

Značilnosti akustičnih lesenih dekorativnih oblog:

 • različni osnovni materiali: iverne, MDF ali vezane plošče, masivni les
 • končna obdelava: veliko število različnih lesnih dekorjev,
 • običajne in požarno varne obloge,
 • odlična akustika s pomočjo perforacije, utorov, zarez,
 • enostavno vzdrževanje,
 • več vrst različnih proizvodov za različne sisteme montaže,
 • kombinacija stropnih in stenskih oblog,
 • vrhunski izgled.

Varilne

VARILINE
 • Trendovska, čista konstrukcija z naravnimi materiali in tehnično napredno proizvodnjo. Oblikovno vrednost izdelka nadgradimo z opcijsko integriranimi različnimi akustičnimi oblogami, ki pokrivajo koncept odprtih celic in visoke potrebe po zmanjšanju hrupa.
 • Tako imenovani ”baffle” ali lamelni stropi so trenutno izredno v trendu in poleg svojega modernega videza dosegajo zelo visoke akustične zahteve.
 • Dobavljive so različne dimenzije, raster in izgled same obloge, bistvena prednost pred konkurenco pa natančno tovarniško izdelani moduli z vso potrebno predpripravo za enostavno montažo.

Advance / Modul

ADVANCE / MODUL
 • Akustika z visoko absorpcijo zvoka v kombinaciji z dekorativnimi utori ali okroglo perforacijo.
 • Stene in stropi so bistveni za doseganje zvočnega udobja. Uporaba Advance®  ali Modul® lesene obloge je lahko v celoti usklajena s potrebami prostora s kombinacijo odboja, difuzije in absorpcije. Obloge so običajno iz MDF ali vezane plošče, z furnirjem, melaminskim dekorjem ali RAL / NCS barvo. Na vidni strani so simetrični utori ali perforacija, hrbtna stran pa ima zasnovo, ki omogoča prehod zvočne energije.
 • Na zadnji strani je obloga obdelana z akustično membrano, ki omogoča prenos zvočne energije in jo pretvori v toplotno (akustični princip). S tem dosežemo odlično akustiko prostora obloga pa nudi neskončne možnosti pri oblikovanju videza prostora.
 • Tip Advance® je dobavljiv z veliko opcijami razporeditve utorov – zarez na vidni strani. Lamele s peresom in utorom, omogočajo neskončen videz – brez vidne podkonstrukcije.
 • Tip Modul® ima okroglo perforacijo različnih premerov in rastrov, ki poteka po celi debelini plošče. Običajno se montira s vidno fugo.

Next

NEXT

Zadnja generacija lesenih akustičnih panelov NEXT omogoča enostavno integracijo v stropne obloge z inovativnim in modernim izgledom.

Kot ostale obloge tudi ta bazira na MDF sredici na vidni strani obdelani z furnirjem, melaminskim dekorjem ali RAL / NCS barvo. Dimenzije plošč prilagojene standardnim modularnim stropom (600×600, 600×1200,…). Obdelava robov omogoča vse tipe montaže, kot so vidni profili, nevidna podkonstrukcija, senčna fuga ipd..

Za več informacij nas pokličite, obiščite v eni izmed naših poslovalnicah ali zahtevajte ponudbo po elektronski pošti.

Stenske obloge iz kovinskih mrež

Dajte oblikovani notranjosti napreden značaj. Odkrijte kovinske stenske obloge PROGRESS ARCHITECTURE!

Progress bakrena mreža
Kovinska mreža Progress Architecture kot stenska obloga

Nerjavne in bakrene stenske obloge v obliki arhitekturnih mrež in mrež so navdih za oblikovalce in investitorje, ki iščejo bolj zanimive rešitve kot je zgolj menjava barve, laka, vzorca tapet ali vzorca kamna.

Progress mrežasta stenska obloga
Kovinske stenske obloge Progress Architecture so trajne in robustne

Učinek je trajen

Uporaba izjemno odpornega nerjavečega jekla ali drugih kovin zagotavlja dolgotrajen vizualni učinek. Tudi ob pogostem stiku z rokami.

Obloga iz kovinske mreže je enostavna za namestitev. Sistem okvirjev in montažnih dodatkov omogoča hitro in enostavno montažo v različnih ravninah in formatih. Stenske obloge se lahko uporabljajo tudi kot predelne stene in prostorske pregrade. Možna je montaža na ravne in ukrivljene površine.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.