Poleg dela in ljudi, ki nas med delom obkrožajo, vpliva na naše počutje tudi delovni prostor. Potrebujemo svež zrak, primerno temperaturo ter svetlobo in poleg tega nas obkroža tudi zvok.

Ecophon pisarna
Ecophon pisarna

Moteče zvoke okrog nas lahko povzročajo naprave ali ljudje, če pa smo sami, je lahko neprijeten vsak nov zvok, ki v tišini pride še bolj do izraza.

Da bi zagotovili znosno, če že ne udobno delovno okolje, poskušamo doseči zmanjšanje hrupa, dobro razumljivost govora in zmanjšanje neprijetnega odmeva.

Dokazano je, da dobro zvočno okolje pomaga, da smo bolj učinkoviti pri svojem delu, s tem pa pripomoremo tudi k napredku organizacije, v kateri delamo.

Pri delu v pisarnah imamo naloge, pri katerih je potrebna komunikacija ter naloge, pri katerih potrebujemo čim bolj mirno okolje. Izziv v pisarnah odprtega (oceanskega) tipa je preprečiti širjenje zvoka in zagotavljanje zasebnosti, kjer je to potrebno. Hrup iz različnih virov se lahko širi tudi več kot 20 m daleč in moti vse, ki so v tem dosegu.

Če ocenimo, koliko časa in denarja nas te motnje stanejo na letni ravni, bi ugotovili, da smo 15 % časa neproduktivni.

Raziskave so pokazale, da je slaba akustika v pisarnah med glavnimi razlogi za nezadovoljstvo zaposlenih na delovnem mestu. Zaradi neželenega hrupa lahko podjetja letno zgubijo tudi do 24 produktivnih delovni dni. Pri dobri prostorski akustiki smo 66 % bolj dovzetni za opravljanje nalog. Motnje zaradi hrupa pa povečajo možnosti za napake za 50 % …

Hrup v prostoru ublažimo z nameščanjem absorpcijskih površin: mehkih talnih oblog, zvočno-absorpcijskih stropov in stenskih oblog.

Pri načrtovanju si pomagamo z nazornimi primeri, ki so opisani v literaturi proizvajalcev izdelkov za gradbeno akustiko. Da dosežemo dober učinek, izbiramo med absorpcijskimi materiali, ki so razvrščeni v A ali B absorpcijski razred.

Razredi absorpcije EN ISO 11654

Sound absorption classes, www.ecophon.ua
Sound absorption classes, www.ecophon.ua

Legenda:

  1. Absorpcijski razred A
  2. Absorpcijski razred B
  3. Absorpcijski razred C
  4. Absorpcijski razred D
  5. Absorpcijski razred E
  6. Nekvalificirano

1. Predlog: zvočno-vpojni modularni stropi

Ecophon modularni strop
Ecophon modularni strop

Diskretna in gospodarna rešitev, ki zaradi modularnega/rastrskega sistema spuščenega stropa omogoča enostavno vgradnjo svetil, prezračevalnih rešetk, klima naprav ipd.

Rešitve akustike z izdelki

2. Predlog: viseči absorpcijski paneli

Ecophon viseči absorberji
Ecophon viseči absorberji

Zvočni absorberji za prostore, v katerih želimo ohraniti stropno površino vidno ali kjer ne želimo s stropom zmanjševati volumna prostora.

3. Predlog: stenske absorpcijske obloge in samostojni elementi

Wall panel
Wall panel

Stenske zvočne absorberje nameščamo v prostore s steklenimi stenami, prostore z malo opreme, povsod, kjer samo s stropnimi absorberji ne moremo zagotoviti ustreznega učinka. Stenski absorberji imajo še posebej v velikih prostorih velik vpliv na razumljivost govora, z njimi pa lahko dodatno zagotavljamo zasebnost v posameznih conah, saj bistveno zmanjšamo širjenje zvoka po prostoru.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.