Elektromagnetno sevanje (radijski valovi, mikrovalovi, infrardeča in vidna svetloba, ultravijolično sevanje, žarki X in gama žarki) je naraven pojav, s katerim živimo že ves čas in smo nanj navajeni. Z izjemo določenih spektrov sončne svetlobe (UV-žarki) in ionizirajočega sevanja ga kar dobro prenašamo. Naravnemu sevanju se je pridružilo še sevanje naprav, ki je običajno bistveno močnejše kot naravno. Čeprav se o škodljivosti EM-sevanja še razpravlja, ICNIRP (International Comission on Non-ionising Radiation Protection) priporoča določene mejne vrednosti. V Sloveniji o omejitvah pri umetnem neionizirajočem elektromagnetnem sevanju govori Uredba o elektromagnetnem sevanju v naravnem in življenjskem okolju (1996, 2004), strokoven in obenem poljuden vir informacij pa je tudi brošura Elektroinštituta Milan Vidmar Elektromagnetno sevanje.

daljnovod_transmission-lines

Za zaščito pred elektrosmogom v zgradbah so na voljo nekateri standardni gradbeni materiali. Več informacij o EM-sevanju, virih in delovanju je navedenih v brošuri Climafit Protecto, kjer so prikazani tudi rezultati preskušanja učinkovitosti, načini merjenja EM-valovanja na gradbišču in način uporabe plošč Rigips Climafit Protecto za zaščito pred sevanjem v praksi. S ploščami Climafit Protecto učinkovito zmanjšamo vplive EM-sevanja, ki jih povzročajo električne napeljave v zgradbi in njeni okolici.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.