Težave in rešitve:

NMC Ray, vir: Noel&Marquet
NMC Ray
  • Majhni prostori z malo opreme in veliko steklenih površin. V prostoru odmeva, govor je glasen in neprijeten. Potrebujemo več absorpcijskih površin; to so lahko tekstilni dodatki (preproge, zavese, oblazinjeno pohištvo …) ali nekaj kosov stenskih in stropnih absorberjev ali difuzorjev. Absorberji so lahko dekorativno oblikovani ali potiskani, enako velja za difuzorje.
Ecophon, vir: edilportale
Ecophon
  • Večji prostori z malo opreme, kjer so površine večinoma trde in gladke. Zaradi odmeva so govorjenje ali zvoki iz zvočnikov nerazumljivi, glasnost se povečuje. Nujno je dodajanje absorpcijskih in difuzijskih površin na tla ali strop ter dodajanje posameznih vpojnih elementov na stene. Dobra rešitev so lahko preproge in zavese, s katerimi po potrebi zastremo večjo površino.Če se uporabi tekstila izogibamo iz zdravstvenih razlogov, lahko uporabimo tovarniško izdelane absorberje in difuzorje s površino, ki ne privlači prahu in olajša čiščenje.Če v prostoru uporabljamo avdio opremo ali glasbila, bodo mogoče potrebni dodatni lovilci nizkih frekvenc.Tudi reliefne površine, niše v stenah in kaskadno oblikovan strop razpršijo odboj zvoka in zmanjšujejo odmev.
NMC Allegro laces, vir: Noel&Marquet
NMC Allegro laces
  • Prostori, v katerih je združenih več funkcij: kuhinja in dnevna soba ali dnevna soba in delovna soba. Če se stanovalci ukvarjajo vsak s svojo dejavnostjo, lahko motijo drug drugega. Preprečiti želimo prenos zvoka po prostoru. Strateško nameščeni materiali/izdelki, ki zvok absorbirajo pri izvoru in ki preprečijo širjenje zvoka po prostoru, so lahko del opreme ali dodatni absorberji.
Noel&Marquet otroška soba
Noel&Marquet otroška soba
  • Zvok iz sosednjega prostora. Če stene med prostori slabo izolirajo zvok, moti tudi dejavnost v sosednjem prostoru ali nadstropju. Absorberji bodo delno zmanjšali tudi prenos hrupa v sosednje prostore, vendar ne v zadostni meri. Če stene ali strop prepuščajo preveč zvoka, so potrebne zvočnoizolacijske obloge.
×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.