Skozi strešna okna slišimo hrup okolice – avtomobile, vlake ali letala, bližnjo industrijo, sosedov traktor in kosilnice, otroški živžav, hrup in glasbo z bližnjega stadiona ali mestnega nočnega življenja. V sicer mirnem naselju se hrup vedno poveča zjutraj, ko se poveča promet na cestah. Včasih zunanji hrup ni izrazit ali pretiran, pa nas lahko vseeno moti, če potrebujemo mirno okolje za počitek ali delo. Zato je zvočna izolativnost oken zelo pomembna za kakovost našega bivanja, saj je z njo povezana kakovost našega počitka in zdravja.

Velux Black
Velux Black

Tudi pri strešnih oknih lahko izbiramo med različnimi zasteklitvami, ki ne vplivajo le na energijsko bilanco, ampak tudi na prepustnost svetlobe in hrupa.

Preglednica: Različne zasteklitve strešnih oken Velux

VELUX dvoslojna zasteklitev troslojna zasteklitev
Safety Plus Energy Star Silent Energy Star Extra Energy Star
Karakteristike zvočne izolativnosti
Zvočna izolativnost Rokna [dB]
Povečanje zvočne izolativnosti za 3 dB pomeni 50% manj zaznanega hrupa za uporabnika.
35 dB 35 dB 37 dB 42 dB
Zmanjša hrup dežnih kapljic
Posebna tehnologija preoblikuje zvok deknih kaphic v tišjo frekvenco za prijetno spanje.
49 dB
zvocna-izolacija-stresnega-okna-velux

Zvočno izolativnost strešnega okna lahko dodatno izboljšamo z uporabo zunanje rolete. V primeru dežja se zvočna izolativnost pri uporabi rolete zmanjša do 12 dB. Za boljšo predstavo: povečanje zvočne izolativnosti za 3 dB pomeni 50 % manj zaznanega hrupa za uporabnika.

Poleg tega uporaba rolete pozimi izboljša toplotno izolativnost do 16 %, poleti pa zaustavi do 87 % sončne toplote. Več o oknih in senčilih Velux

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.