kalcerNonprioritySearchKeywords

Kovinska fasadna mreža Progress Architecture Saturn, Solingen, Kamena volna Knauf Insulation, Izolacija iz penjenega stekla Foamglas, Ampatop F Black, Ampatop UV Color, Sistemi Aquapanel za zunanjo uporabo, Rigips za zunanje strope, Ventilirana fasada Aquaroc, Kovinske fasade Atena, Atena fasade, Progress Arch kovinske fasade, Betonyp, Cetris, Fasade Cetris, Cetris Lasur, Cetris površine, Fasadne obloge iz vlaknocementa, Hardie Panel navodila, Hardie Plank navodila, Video montaže Hardie Panel, Video montaže Hardie Plank

Toplotna izolacija prezračevane fasade

Prezračevane fasade zgradbo zelo dobro ščitijo pred poletnim pregrevanjem.

Za toplotno izolacijo prezračevanih fasad lahko uporabimo praktično vse vrste dimenzijsko stabilnih izolacijskih materialov: EPS, penjen bakelit, penjen poliuretan, kameno in stekleno volno, lesno ali konopljino izolacijo, penjeno steklo ali vakuumske izolacijske panele. Pri visokih objektih je zahtevana negorljivost izolacije.

fasada-prezracevana_obesena-fasada

Kamena volna Knauf Insulation zagotavlja požarno varnost visokih in nizkih stavb, obenem pa odlično zvočno izolacijo. Fasadne plošče so lahko kaširane z dodatnim slojem steklenega voala ali pa brez njega, v vsakem primeru pa je potrebna vetrna zapora.

Izolacija iz penjenega stekla Foamglas je zaradi svojih izrednih lastnosti, kot so negorljivost, dimenzijska stabilnost, trdnost, nevpojnost za vodo in parotesnost, odpornost na kemikalije, živali in mikroorganizme ter posledično izjemna trajnost, rešitev za objekte, ki jih gradimo za dolgo življenjsko dobo.

Vse kakovostne, reprezentančne in dražje fasadne obloge zahtevajo kakovostno izolacijo, ki z leti ne bo izgubila svojih lastnosti. Demontaža in ponovna montaža fasadne obloge samo zaradi menjave izolacije je za investitorja povsem nepotreben strošek. Zato mora biti izolacija velikih objektov trajna.

Vetrna zapora in zaščita pred vodo

Med izolacijo in fasadno oblogo je odprt zračni prostor – prezračevalni kanal. Vlek podobno kot v dimniku dviguje topel zrak, ki preprečuje pregrevanje izolacije. V hladnejših mesecih pa je ta zrak dovolj hladen, da bi lahko povzročil nepotrebno ohlajanje izolacije, če izolacije ne bi zaščitili z vetrno zaporo – folijo, ki prepreči prepihovanje izolacije in jo obenem ščiti pred vodo. Če so v fasadni oblogi reže, mora biti vetrna zapora UV odporna, da pod vplivom sončne svetlobe ne propade.

UV odporna vetrna zapora je lahko črne barve (brez napisov) ali v drugih barvah. Barvne reže postanejo komponenta oblikovanja fasadnega ovoja, barvna vetrna zapora pa postane tudi oblikovni, ne le funkcionalni element fasade.

Fasadna obloga iz lahko betonskih fasadnih plošč Aquapanel, Aquaroc ali Aquafire

csm_knauf_aquapanel_referenz_aviatorilor_2_51be8651e3

Fasadne plošče iz lahkega betona so primerne za obešene prezračevane ali neprezračevane fasade. Stiki med ploščami so lahko poudarjeni ali pa ne. Plošče lahko ostanejo neobdelane, lahko pa jih barvamo s fasadnimi barvami ali obdelamo s fasadnimi ometi.

Če so med ploščami reže ali če so plošče perforirane, obvezno uporabimo UV obstojne folije za vetrno zaščito izolacije.

Kovinske fasade Atena

Kovinska obešena fasada omogoča veliko kreativnosti. Fasadna obloga je lahko izdelana iz kovinskih horizontalnih ali vertikalnih lamel, velikih panelov, mrež in plošč z različno perforacijo ali tridimenzionalnih fasadnih oblog.

Poleg standardnih fasadnih lamel za ekonomične izvedbe nudi Atena izdelavo fasadnih elementov tudi po naročilu. Pločevinasta fasada je lahko barvana, lakirana, potiskana, profilirana ali izrezana po želji naročnika.

Kovinske mrežaste fasade Progress

Progress fasada Saturn
Kovinska fasadna mreža Progress Architecture Saturn, Solingen

Kovinske mrežaste fasade niso le estetski zaključek fasadnega ovoja.

Omogočajo učinkovito prezračevanje, saj struktura mrež omogoča naravno kroženje zraka in zagotavlja učinkovito prezračevanje fasadnih sten.

Mrežaste fasade ščitijo pred soncem, saj nadzorovano senčenje objekta znižuje stopnjo pregretosti objekta in zmanjšuje stroške energije, potrebne za hlajenje. Ustrezna odprta površina mreže ne omejuje pogleda od znotraj.

Mreže zmanjšujejo odboj vetra od fasade in s tem blažijo močne zračne tokove, ki nastajajo med velikimi zgradbami.

Cementno-iverne plošče Betonyp

mozaik_betonyp_2016

Cementno-iverne plošče Betonyp so zmrzlinsko odporne plošče, izdelane iz cementa in lesnih vlaken. Spadajo v požarni razred B1. So ekološko prijazen gradbeni material, ki ponuja široke možnosti uporabe.

Uporabljamo jih

 • za gradnjo montažnih hiš in kontejnerjev,
 • za pohodne konstrukcije,
 • za izgubljen opaž pri betoniranju,
 • zaradi ugodne cene pa tudi za izdelavo začasnih konstrukcij.

Cementno-iverne plošče lahko uporabljamo surove ali obdelane s fasadnimi barvami in premazi.

Cetris

Cetris je največji proizvajalec cementno-ivernih plošč v Evropi. Cementno-iverne plošče Cetris so zmrzlinsko odporne plošče, izdelane iz cementa in lesnih vlaken. Spadajo v požarni razred B1. So ekološko prijazen gradbeni material, ki ponuja široke možnosti uporabe.

Cetris Profil Finish

Uporabljamo jih

 • za gradnjo montažnih hiš in kontejnerjev,
 • za pohodne konstrukcije,
 • za fasadne in stropne obloge ter
 • za obloge balkonskih ograj.

Cementno-iverne plošče Cetris se izdelujejo z gladko površino ali s površino, ki ima strukturo lesa ali lomljenega kamna. Lahko so neobdelane, impregnirane s premazom, ki olajša nanašanje barve, ali pa tovarniško barvane. Perforirane plošče Cetris so dobra rešitev za akustične obloge notranjih in zunanjih površin.

James Hardie

James Hardie je vodilni svetovni proizvajalec fasadnih oblog iz vlaknocementa s 125-letno tradicijo.

Vlaknocement je kompozitni material, sestavljen iz cementa, ojačanega s celuloznimi vlakni. Proizvodi družbe James Hardie® so izdelani iz naravnih materialov, kot so celulozna vlakna iz trajnostnega plantažnega lesa, iz cementa portland, peska in vode. Temu so dodane še majhne količine kemijskih dodatkov, ki izdelkom J. Hardie dajejo posebne in trajnostne lastnosti.

hardieplank-cedar-cobble-stone-france-4

Fasadne plošče J. Hadrie Plank so v obliki lesenih desk, širokih 18 cm, plošče J. Hardie Panel pa so velike 122 cm x 305 cm. Oba formata plošč sta na voljo z gladko površino ali površino, ki ima strukturo lesa, v različnih barvnih odtenkih.

Priporočamo:

 • za obloge prezračevane fasade,
 • neprezračevane fasade,
 • ograje,
 • zunanje stene montažnih objektov,
 • obloge napuščev, frčad in podobno.
×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.