Polnilnice in različne proizvodne linije so delovno okolje, v katerem je treba za blaženje hrupa poskrbeti že pri projektiranju, saj je naknadno nameščanje blažilcev zelo oteženo, včasih pa praktično nemogoče, ko linije enkrat obratujejo – v vsakem primeru pa bistveno dražje. Hrupne linije se izmenjujejo z večjimi praznimi prostori, zato je nivo hrupa in odmeva zelo visok. Hrup v okolju, kjer je zahtevana koncentracija in pozornost, predstavlja zdravstveni in varnostni problem. Zvočni absorberji morajo ustrezati zahtevam glede požarne varnosti, v živilski, farmacevtski in kozmetični industriji pa tudi visokim higienskim standardom.

Izziv:

  • Zmanjšanje hrupa, ki ga povzročajo stroji in trde površine.
  • Zmanjšanje širjenja hrupa v odprtem prostoru.

Rešitev:

  • Uporaba zvočno-absorpcijskega stropa za zmanjšanje ravni hrupa.
  • Uporaba visečih absorberjev, če spuščen strop ni možen.
  • Uporaba stenskih absorberjev za zmanjšanje širjenja hrupa v praznem prostoru.
Strojnica
Strojnica

Pri strojnicah in prostorih s posameznimi hrupnimi stroji rešujemo dve težavi: zmanjšati želimo hrup v strojnici in hrup, ki se sliši v sosednje prostore ali okolico. Zvočni absorberji in izolacijski materiali morajo biti požarno varni, površine absorberjev pa dovolj robustne in odporne, saj so praviloma nameščeni v dosegu ljudi in strojev.

Garaža Rockfon
Garaža Rockfon

V garažah zvočni absorberji preprečujejo pretiran hrup v prostoru, s čimer vplivajo na varnost, ter širjenje hrupa v sosednje prostore in okolico. Zvočni absorberji na stropih garaž, ki mejijo na uporabne prostore pa imajo praviloma tudi funkcijo toplotne izolacije. Materiali morajo biti negorljivi in robustni, kot so na primer lesno cementne plošče Celenit ali Heraklith.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.