Pri izdelavi tal v mokrem prostoru je pomembna hidroizolacija, ne glede na to, ali gradimo na novo ali obnavljamo staro. V mokrih prostorih so tla najpogosteje obložena s keramičnimi ploščicami, saj so trajne in trpežne, z epoksi ali cementnimi premazi, redkeje z lesenimi ali oblogami iz ostalih umetnih materialov.

tla-hidroizolacija

Stiki med keramičnimi ploščicami lahko popokajo ali pa že sami po sebi niso vedno vodotesni, tudi ob odtokih lahko pride do pronicanja vode. Tudi na drugih površinah lahko pride do poškodb, ki omogočijo dostop vode v konstrukcijo. Voda, ki namaka konstrukcijo, vedno povzroči škodo, tako v betonski plošči kot v leseni konstrukciji, zato mora biti tesnjenje tal pravilno in natančno izvedeno.

Hidroizolacijo v kopalnici ali drugih mokrih prostorih, kot so različne pralnice, kuhinje, javna kopališča, servisni prostori in ostali prostori, ki jih pogosto čistimo z vodo, izdelamo z vodotesnimi premazi. Ti premazi so lahko na osnovi cementa, lateksa, bitumna itd, razlikujejo pa se tudi po debelini nanosa, elastičnosti in sprijemljivosti s podlago in talno oblogo.

Tesnilne premaze kombiniramo s tesnilnimi trakovi na stiku tal in zidov ter tesnilne manšete, s katerimi zatesnimo preboje okrog odtokov.

Tabela Tesnilni premazi

sestava elastičnost embalaža oblika zadošča za* nakup v spletni trgovini
Knauf Flachendicht 1K da 5 kg pasta 2,5 do 5 m² DA
Fassa Bortolo AquaZip RDY 1K da 5 kg pasta do 4 m² DA
Fassa Bortolo AquaZip RDY 1K da 15 kg pasta do 12 m² NE
Fassa Bortolo AquaZip GE97 2K da 33,3 kg prah+tekočina do 20 m² DA
Jub Hidrozol Elastik 1K da 18 kg prah do 12 m² NE
Jub Hidrozol Superflex 2K da 27,5 kg prah+tekočina 18 m² NE
SikaTop Seal 107 2K ne 31,25 kg prah+tekočina do 16 m² NE
Sikalastic 152 2K da 33 kg prah+tekočina 18 m² NE
Sikalastic 1K 1K da 20 kg prah 17 m² NE
1K = enokomponentno 2K = dvokomponentno * v nanosu debeline 1 mm
×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.