Dvorana Cankarjevega doma v Ljubljani

Z lamelami iz perforirane pločevine izboljšamo akustične lastnosti prostora, prav tako pa kot z razgibano stropno površino. Lep primer je dvorana Cankarjevega doma v Ljubljani.

Kovinski lamelni stropi

Kovinski lamelni strop
Kovinski lamelni strop

so robustni, imajo gladko površino, primerno tudi za čiste prostore, so negorljivi in odporni na zunanje vplive. Najpogosteje uporabljamo kovinske lamelne strope v prostorih:

  • kjer je želena čista površina, ki omogoča redno čiščenje (medicinski prostori, kuhinje, laboratoriji, proizvodnja),
  • kjer so potrebni negorljivi stropi, npr. v javnih prostorih, kjer se zbira večje število ljudi, na ladjah ipd,
  • v prostorih, ki so izpostavljeni vlagi, vodi, vremenskim razmeram, recimo stropi pod nadstreški, v zunanjih prehodih, na palubah ipd.

Mineralni lamelni stropi

Nakupovalno središče
Mineralni lamelni strop Ecophon

poudarjajo določeno dimenzijo prostora, poleg tega pa v prostoru izboljšujejo akustično udobje, saj so mineralne plošče dobri zvočni absorberji. Zato so priporočljivi za vse prostore, kjer je pomembno zmanjšanje hrupa in povečanje razumljivosti govora:

  • javni prostori, v katerih se zbira večje število ljudi in v katerih je želeno zmanjšanje hrupa, kot so nakupovalna središča, kongresni centri, skupni šolski prostori,
  • prostori, v katerih želimo z zmanjšanjem odmeva povečati razumljivost govora: hodniki, prostori za zdravstveno nego, šolski prostori, dvorane
  • prostori, v katerih želimo zmanjšati hrup delovnih strojev

Leseni lamelni stropi

Lesen lamelni strop nad bazenom Luxalon
Lesen lamelni strop nad bazenom Luxalon

s svojim naravnim videzom pripomorejo k dobremu počutju, ki ga zagotavlja prijeten videz in vonj lesa ter zračnost stropne konstrukcije. Obnesejo se v vseh vrstah prostorov.

Tekstilni lamelni stropi

Tekstilni strop Hunter Douglas
Tekstilni strop Hunter Douglas

Akustiko prostora lahko izboljšamo tudi s tekstilnimi lamelnimi stropi. Absorpcija zvoka je še večja, tekstil pa s svojo mehko površino pa še dodatno poveča ugodje v prostoru.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.