Heraklit obloga balkona
Heraklit obloga balkona

Zunanji hrup prometa, industrije, strojev, dogodkov se prenaša tudi v notranje prostore. Zidovi, okna in vrata nas pred tem hrupom ščitijo do določene mere, v določenih primerih pa lahko zunanji ovoj stavbe s svojo obliko zunanji hrup celo okrepi. Zunanji zvok se odbija od nadstreškov, stropa nad balkonom ali teraso. Tudi večji ali dolgi odprti prehodi neprijetno odmevajo.

Površine, s katerih se zvok odbija in dodatno povečuje zvočno obremenitev zunanjih zidov, oblagamo z zvočno-vpojnimi materiali, ki so odporni na vremenske vplive. To so lahko homogeni materiali, npr. plošče iz lesnih vlaken (Celenit, Heraklith) ali sestavljene obloge, običajno iz lesne ali mineralne volne, ki so pred vremenskimi vplivi zaščitene z odpornejšo vidno plastjo iz perforirane ali mrežaste pločevine, zvočno-vpojnimi lahkimi gradbenimi ploščami ali z leseno oblogo.

Praviloma takšne obloge dodatno izboljšajo tudi toplotno izolativnost konstrukcije.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.