kalcerNonprioritySearchKeywords

Zaščita betona Sikagard, Zaščita fasade in tlaka Sikagard 790 All-in-One, Köster popravila betona, Sanacijski materiali Isomat, Hitrosušeča fasada, odporna na točo, Prozorni vodoodbojni premazi za omet, Prozorni in barvni premazi za opeko, beton, kamen, Samočistilna fasadna barva, Zaščita pred grafiti, Fragmat hidroizolacije, Foamglas izolacija terase, Vaqtec tanka izolacija, Sika obnova balkona, Sika hidroizolacija in lepilo

Pri načrtovanju in gradnji upoštevamo Pravilnik o zaščiti stavb pred vlago.

Köster zaščita fasade

Fasada

Betonske površine

Površine betonskih sten potrebujejo redno vzdrževanje: razpoke in manjše vdrtine zapolnimo in preplastimo, da preprečimo korozijo armature. Večje poškodbe betona zahtevajo temeljitejšo sanacijo, odstranjevanje dotrajanega betona, čiščenje armature, zaščito armature in dobetoniranje.

Ometi

Umazana padavinska voda, ki se odbija od ceste ali zemlje, umaže fasado. Umaže jo tudi onesnažena deževnica, ki se steka s strehe in pri tem spira nečistoče in kovinske okside. Zato morajo biti tudi izolirane fasadne površine čim bolj vodoodbojne. Pri novih fasadah uporabljamo vodoodbojne in obenem paroprepustne zaključne sloje, ki so zaradi dodatka ogljikovih vlaken bistveno trši in zato bolj odporni na udarce, bolj elastični in zato manj podvrženi pokanju zaradi velikih temperaturnih raztezkov (npr. sistem Caparol Carbon), s pomočjo nanotehnologije (hidroperl efekt) se manj navlažujejo in hitreje sušijo, s pomočjo fotokatalize pa se organske nečistoče hitreje razgrajujejo in spirajo s fasade.

Vodoodbojni premazi so lahko prozorni, primerni za impregnacijo ometa, keramike/opeke, betona in naravnega kamna, ali pa barvni.

Nekatere barve za fasado imajo t. i. samočistilni učinek: izdelane so s posebno tehnologijo, ki olajša čiščenje oz. prepreči nabiranje umazanije na površini – npr. fasadna barva JUB Nanocolor.

Posebni premazi so namenjeni zaščiti pred grafiti: preprečijo globoko vpijanje barve in olajšajo čiščenje grafitov s fasade, ograj, kipov. Premazi za zaščito pred grafiti, npr. Isomat Anti Graffiti, ne spremenijo barve površine, na katero jih nanesemo, in olajšajo odstranjevanje grafitov.

Balkoni in terase

FOAMGLAS-INVATHERM-building

Pravilna izvedba hidroizolacije nam mora poleg vodotesnosti zagotoviti tudi trajnost talne obloge. Zato ni dovolj, da je pravilno izveden samo nanos hidroizolacijskega materiala, pravilno mora biti zasnovana celotna konstrukcija balkona ali terase.

Najpogostejša konstrukcija balkona ali terase je armirano-betonska. Voda dostopa do nje z vrha in čela, s spodnje strani pa lahko prehaja kapilarna vlaga (s terena ali kot posledica kondenza). Zato je smiselno uporabiti hidroizolacije, ki so odporne tudi na negativni pritisk vode. Uporabne so hidroizolacije iz bitumenskih trakov ali hidroizolacijski premazi na bitumenski ali cementni osnovi.

Izolacija balkona Fragmat
Klasična vgradnja bitumenske hidroizolacije nad toplotno izolacijo balkona.

Kadar se medetažna plošča nadaljuje v balkon, ložo ali teraso, predstavlja toplotni most, zato jo na zunanji strani toplotno izoliramo. Z učinkovitejšimi toplotno-izolacijskimi materiali poskušamo zmanjšati debelino izolacije, da nas ne ovira pri oblikovanju prehoda. V ta namen lahko uporabimo izolacijo PIR, izdelano v naklonu, vakuumske izolacijske panele ali penjeno steklo v ploščah, kot popolnoma vodotesna toplotna izolacija.

Detajl izvedbe polaganja keramike na keramiko Sika
Pri polaganju keramike na staro keramiko lahko uporabimo izdelek 2 v 1 – lepilo Sikabond T8. S tem izdelkom izdelamo hidroizolacijo in obenem lepimo keramiko. Lepilo Sikabond T8 je primerno tudi za uporabo na leseni podlagi.
Izolacija terase Foamglas
Z vodotesno in dovolj trdno toplotno izolacijo iz penjenega stekla Foamglas zaščitimo hidroizolacijo in omogočimo polaganje finalne obloge na toplotno izolacijo, brez dodatnega estriha.
Vakuumska izolacija terase VaQtec
Va-Q-tec VIP vakuumska izolacija terase lahko že pri debelini od 15 do 20 mm zadosti potrebam po toplotni izolaciji, ki bo preprečila toplotni most balkonske konzole. Vakuumska izolacija, vgrajena na terasi nad ogrevanim prostorom, bo preprečila kondenz na stropu spodnje etaže. V tem primeru hidroizolacijo vgradimo nad toplotno izolacijo in pod njo. Pod toplotno izolacijo vgrajena hidroizolacija deluje kot paro-izenačevalni sloj.
×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.