Skupni imenovalec vseh naštetih prostorov je mir. Tiho, mirno in sproščeno okolje je osnovni pogoj za doseganje želenih ciljev: izboljšanje zdravja, mirno delo in življenje.

Ecophon čakalnica
Ecophon čakalnica

Bolnišnice

Ecophon Bolnišnica Lubeck
Ecophon Bolnišnica Lubeck

Hrup v bolnišnicah je resna zadeva. Ta moti spanec in počitek  pacientov, zvišuje krvni tlak in vpliva na točnost komunikacije med osebjem in bolniki.

Dobri regeneracijski cikli spanja se lahko dosežejo le v mirnih okoljih. Dobra akustika v bolniških sobah pripomore k hitrejšem okrevanju.

Ste vedeli da zmanjšanje hrupa v bolnišnicah pripomore k polovico manjši uporabi zdravil proti bolečinam pri bolnikih? Pri boljši prostorski akustiki pride do 30 % manj napak pri delu zdravnikov. Če ima bolnišnica akustične strope, je skoraj 50 % manj motenj spanja kot v bolnišnici, kjer takšnega udobja nimajo.

Ambulante in operacijski prostori

V teh prostorih je treba izpolniti visoke higienske standarde, zato so se pogosto uporabljali kovinski stropi. Težavo lahko povzroča odmev, ki se mu v prostoru z gladkimi trdimi površinami težko izognemo, posledica tega pa je slabo razumevanje sogovornika.

Rešitve: zvočno-absorpcijski stropi, ki izpolnjujejo vse zahteve glede čistosti, obenem pa zagotavljajo dobro prostorsko akustiko.

Rehabilitacija in velnes

Ecophon bazen
Ecophon bazen

Kadar potrebujemo rehabilitacijo, običajno nismo v dobri koži, pa naj gre za fizične travme ali za potrebo po psihični sprostitvi. V prostorih za rehabilitacijo pričakujemo mirno okolje, dobro razumljiv govor, obenem pa želimo zmanjšati hrup, ki ga lahko povzroča uporaba opreme. Bazen ali telovadnica praviloma zahtevata akustično obdelavo stropov in sten, v manjših prostorih za sproščanje pa bo zadoščal že primeren strop ali nekaj posameznih mobilnih absorberjev.

Dodaten dejavnik, ki ga moramo upoštevati v prostorih z bazenom, je varnost. Zaprto kopališče s tobogani je zelo hrupno, saj se šumenju padajoče vode pridružijo zvoki, ki jih povzroča aktivnost otrok. Odrasli, ki morajo skrbeti za varnost, morajo biti zelo pozorni, kar pa je v hrupnih razmerah utrujajoče.

Poseben primer so hodniki, kjer pride zaradi specifične tlorisne oblike in praviloma trdih površin do močnega odboja. Stenske zvočno-absorpcijske obloge so nujne.

Rešitve:

Dom za starejše

Ecophon dom za starejše
Ecophon dom za starejše

Slabši sluh in hrupen prostor je najslabša kombinacija za dobro počutje, še posebej za starejše. Če sogovornika ne slišimo in ne razumemo dobro, to lahko povzroči zmedo, poslabšanje odnosov, negotovost, nemir, strah, zapiranje vase. V domovih za starejše so problematični predvsem skupni prostori, dnevne sobe, hodniki in predvsem jedilnice, v katere vdira dodaten hrup iz kuhinje. Najmanj, kar lahko storimo za dobro počutje vseh, stanovalcev in osebja, je to, da odpravimo arhitekturne težave. Z odpravo motečega hrupa bomo poskrbeli za boljše razumevanje in prijetnejše počutje. Tu ne gre za luksuz, pač pa za nujnost.

Rešitev: diskreten zvočno-absorpcijski strop razreda A

Ecophon, Thermatex, Vogl Top Tec

Več primerov dobre prakse

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.