Stroji in naprave

Moteč hrup v stavbi lahko povzročajo tudi naprave in napeljave. Če so cevi vodovoda ali kanalizacije speljane tip ob površini stene, so lahko zvoki moteči, še posebej, če gre za tihe prostore, kot so delovni prostori in spalnice. Tudi pralni stroji, kopalne kadi, tuš kabine in WC-izplakovalniki so lahko vir motečega hrupa. Od zunaj pa nas lahko moti zvok zunanje enote toplotne črpalke, klimatov, kompresorjev in podobnih naprav ter hrup prometa.

zvocna-izolacija-napeljav

Pričakovane lastnosti obloge glede na namembnost prostora

izdelek material debelina raba raba zvoč.izol. požarni razred
AKUSTIK – METAL SLIK ART.1 PET/PU+Pb 20-30-40 stene, stropi ohišja strojev 29 dB PU: HF1 (UL94)
AKUSTIK – METAL SLIK ART.5 PET/PU+Pb 13(10+3) ali 23(20+3) cevi 27 dB E, Efl po EN 13501:2009
AKUSTIK – METAL SLIK ART.6 PE+Pb 6 stene, tla ohišja strojev, cevi, tudi v prisotnosti vode in olja 27,5 dB PE: F po EN 13501:2009
AKUSTIK – GPB EPDM 2 ali 2,5 stene, stropi, tla B-s3, d0
AKUSTIK – PLUS PE+EPDM 5 sten, stropi, tla ohišja strojev, cevi EPDM: B-s3, d0, PE: F
AKUSTIK – GUM SLIK ART.1 PET/PU+EPDM 20-25-30-40 stene, stropi ohišja strojev PU: HF1 (UL94), EPDM: B-s3,d0
AKUSTIK – GUM SLIK ART.5 PE/PU+EPDM 15(10+2+3) stene ohišja strojev, cevi 26 dB PU: HF1 (UL94), EPDM: B-s3,d1, PE: F
AKUSTIK – GUM SLIK ART.6 PE+EPDM 8 stene, tla ohišja strojev, cevi, tudi v prisotnosti vode in olja 26 dB EPDM: B-s3,d1, PE: F
AKUSTIK – GUM SOFT PE+EPDM 40 stropi ventilacija, klima, ohišja strojev 26 dB EPDM: B-s3,d1, PE: F
AKUSTIK – METAL FOAM PET/PU+Pb 30-40-50-60 ohišja strojev, napeljave, kompresorjev 27,5 dB PU: HF1 (UL94)
AKUSTIK – GUM FOAM PU/PE+EPDM 30-40-60… stene, stropi kabine 30 dB PU: HF1 (UL94), EPDM: B-s3,d0
ISOTEK – METAL SLIK melamin+Pb 20 stene, stropi kabine, garaže, strojnice 29 dB B-s1, d0
ISOTEK – GUM SLIK melamin+EPDM 20 ali 30 stene, stropi kabine, garaže, strojnice 30 dB melamin: B-s1, d0, EPDM: B-s1,d0
ohišja strojev
cevi
ohišja+cevi
splošno
Pb
svinec
PE
polietilen
PET
poliester
PU
poliuretan
EPDM
elastomerna guma

Za zvočno izolacijo cevi priporočamo Akustik Metal Slik art. 5 in art. 6, Akustik Gum Slik art. 5 in art. 6, in Akustik Plus v kombinaciji z oblogo iz mavčnih plošč.

Za zvočno izolacijo ohišij hrupnih naprav priporočamo Akustik Metal Slik art. 1 in art. 6, Akustik Gum Slik art. 1, art. 5 in art. 6, Akustik Plus, Akustik Gum Soft in Akustik Metal Foam.

Več o toplotnih črpalkah in o hrupu, ki ga povzročajo.

Ventilatorji v zunanjih zidovih  lahko prenašajo moteč zvok iz stavbe ali vanjo. Ohišji ZEUS in SMART 160 sta zvočno in toplotno izolirani in učinkovito zmanjšujeta prenos zvoka.

Za zvočno izolacijo strojnic, garaž, kabin in podobnega priporočamo Akustik Gum Foam, Isotek Metal Slik, Isotek Gum Slik. Materiali kombinirajo elemente, ki učinkovito zadržijo in odbijajo zvok ter sloje, ki preprečujejo odmev ter s tem zmanjšujejo hrup v prostoru. Dodatno blaženje hrupa v prostoru dosežemo z zvočno-absorpcijskimi oblogami Ecophon.

Promet

Tudi kovinski pokrovi jaškov na cesti so lahko vir motečega hrupa. Kadar hrup povzroča slabo prilaganje pokrova jaška, ga lahko učinkovito ublažimo s podložkami Noise-stop. Podložke Noise-stop omogočajo hitro namestitev, zaradi česar ni potrebna dolga zapora ceste, saj je delo opravljeno v nekaj minutah.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.