V Članki

Pravilna sanacija notranjih in zunanjih površin po poplavah

Notranje stenske in druge bivalne površine, so ob poplavah neizbežno prekomerno premočene in prepojene s poplavno vodo, poleg tega so lahko tudi kontaminirane z različnimi nevarnimi snovmi, med njimi poseben problem predstavljajo površine, ki so bile v stiku z vodo, ki je bila onesnažena z izlitim kurilnim oljem ali fekalijami. Postopek sanacije takih površin je zahteven in ga je možno določiti šele na osnovi izsledkov ogleda vsakega konkretnega objekta posebej.

Pred kakršnim koli sanacijskim posegom, je premočene površine potrebno ustrezno izsušiti, saj bo v nasprotnem primeru sanacija na daljši rok neuspešna. Upoštevati moramo tudi objekte, katerih konstrukcija sestoji iz lesenih elementov, ki se morajo prav tako brezpogojno ustrezno izsušiti. V primeru, da vlaga ostane ujeta v leseni konstrukciji, destruktivno vpliva na statično lastnost in resno ogrozi stabilnost objekta.

JUB svetuje:

Splošni napotki za pripravo prizadetih površin pred začetkom sanacijskih postopkov.

Tudi pri sanaciji fasade je potrebno upoštevati vrsto objektov in njihovo sestavo konstrukcije.
Na tej povezavi najdete organigram faktorjev, ki vplivajo na način sanacije in ustrezne postopke, ki temu sledijo.

Podrobnejša navodila za sanacijo notranjih površin
Podrobnejša navodila za sanacijo fasade


KNAUF svetuje:

Sanacija poškodb zaradi vode na konstrukcijah iz mavčnih plošč

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.