V stropne obloge se lahko integrira tudi sistem ogrevanja s toplo vodo. Isti sistem lahko uporabljamo tudi za hlajenje. Ogrevalno-hladilni stropi so lahko nameščeni neposredno na stropno ali strešno konstrukcijo, lahko so spuščeni monolitni stropi ali spuščeni modularni/rasterski stropi, pri katerih so posamezne stropne plošče demontažne.

Stropni modul Variotherm

Bistvene prednosti:

  • Variomodul obloge preprečujejo pregrevanje in podhlajevanje površin
  • Varčnost: ogrevalni sistem se uporablja tudi za hlajenje in je istočasno sestavni del stropov ali sten oziroma zelo kvalitetna končna površina (mavčno-vlaknena plošča)
  • Bivalno ugodje se poveča – ni neprijetnega pihanja hladnega zraka, temperatura je po prostoru enakomerno razporejena
  • Večji izkoristek prostora – radiatorji niso potrebni, na ta račun se uporabna površina v prostoru lahko poveča za najmanj 1 m2!

Variomodul sistem je sestavljen iz mavčnovlaknenih plošč Fermacell debeline 18mm, v katerih so cevi za gretje oz. hlajenje že vgrajene. Več različnih oblik plošč, z različno ogrevalno površino oz. obliko, zagotavlja racionalno postavitev v še tako razgiban prostor. Montaža je enostavna.

Tudi doma je akustika pomembna!

Variotherm akustični strop

Dnevna soba, skupaj z jedilnico in kuhinjo je že tako velik prostor, da se nam lahko pojavi težava z akustiko v prostoru: odmeva, prostor je hrupen, pogovor težko razumljiv. Enaka težava se pojavi, kadar en prostor sega čez dve nadstropji in praviloma ima te težave tudi večina javnih prostorov. Za zmanjšanje hrupa in odmeva se na strop nameščajo absorpcijske obloge. Če imamo na stropu ogrevanje ali hlajenje, pa mora biti pretok zraka nemoten. V takem primer se lahko uporabi ogrevalne in hladilne panele Variotherm, z zvočno-absorpcijsko, perforirano površino. Z enim elementom je rešen problem ogrevanja, hlajenja in izboljšanja akustike v prostoru.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.