Stensko ogrevanje pride v poštev, kadar ogrevanja ne moremo vgraditi v tla ali kadar samo talne površine ne bi zadoščale za učinkovito ogrevanje prostora. Poleg tega pa se poveča še izkoristek prostora v primerjavi z radiatorskim načinom ogrevanja.

Variotherm Variomodul stensko in stropno ogrevanje in hlajenje
Variotherm Variomodul stensko in stropno ogrevanje in hlajenje

Stensko gretje/hlajenje pride v poštev pri novogradnjah ali adaptacijah. Pri adaptacijah z uporabo montažne izvedbe pospešimo hitrost gradnje in zmanjšamo vnos vode in umazanije. Časovni prihranek suho-montažne izvedbe stenskega ogrevanja lahko tudi finančno ovrednotimo.

Variomodul sistem, ki je namenjen tako gretju kot hlajenju prostorov, hitro povrne strošek investicije, saj je njegovo obratovanje cenejše kot hlajenje s klimatskimi napravami. Prav tako pa je bivalno udobje precej višje, saj hlajenje ne povzroča nikakršnih motečih zvokov in prepiha. Človek se enostavno dobro počuti, temperatura pa je enakomerno razporejena po prostoru. Potrebno površino stropnega ali stenskega hlajenja ali gretja se lahko izračuna, za manjše objekte pa tudi zelo enostavno oceni.

Variomodul nadstenska vgradnja
Variomodul nadstenska vgradnja

Bistvene prednosti Variomodul stenskih ogrevalnih in hladilnih oblog:

  • Variomodul obloge preprečujejo pregrevanje in podhlajevanje površin,
  • so varčne, saj se ogrevalni sistem uporablja tudi za hlajenje in je istočasno sestavni del stropov ali sten oziroma zelo kvalitetna končna površina (mavčno-vlaknena plošča)
  • bivalno ugodje se poveča – ni neprijetnega pihanja hladnega zraka, temperatura je po prostoru enakomerno razporejena;
  • izkoristek prostora je boljši – radiatorji niso potrebni, na ta račun se uporabna površina v prostoru lahko poveča za najmanj 1 m²!

Variomodul sistem je sestavljen iz mavčnovlaknenih plošč Fermacell debeline 18mm, v katere so cevi za gretje oz. hlajenje že vgrajene. Več različnih oblik plošč, z različno ogrevalno površino oz. obliko, zagotavlja racionalno postavitev v še tako razgiban prostor.

Uporaba Variomodul plošč stenskega ogrevanja se posebej izkaže na površinah, ki se močno pregrevajo, na primer pri strešnih konstrukcijah in lahkih montažnih stenskih konstrukcijah. V mansardnih stanovanjih je pregrevanje strehe kar izrazit problem.

Variomodul plošče se lahko uporabljajo za obloge obstoječih zidov ali pa za izdelavo predelnih sten. Pri tem je način vgradnje enak kot za običajne gradbene plošče (z vijačenjem na leseno ali kovinsko podkonstrukcijo), zato je delo enostavno in ga običajno opravijo kar izvajalci, ki izvajajo ostala zaključna gradbena dela. Stenske panele lahko nevidno vključimo v oblogo stene ali pa jih posebej izpostavimo.

×

Preden dokončamo vašo prijavo...

S klikom na polje »DA« spodaj potrjujete, da do morebitnega preklica sprejemate naša tržna obvestila (od Kalcer d.o.o.) po elektronski pošti. Za namen obveščanja z e-pošto hranimo elektronski naslov, ime in priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Še zadnji korak

Ali nam dovolite, da si zabeležimo in hranimo prikaze prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih? Ker se trudimo pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želeli meriti odzive na poslana sporočila. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

Prijava poteka...

Prosimo, počakajte nekaj trenutkov.